App a siketeknek, ha telefonálni szeretnének
Mivel a siketeknek és a nagyothallóknak is ugyan annyi joguk van telefonálni, mint másoknak, RogerVoice segít telefonálni a beszéd leírásával.

Egy kis forradalom siketeknek, nagyothallóknak, vagy dadogóknak. Eddig lehetetlen volt telefonálniuk, mostantól hívásokat kezdeményezhetnek és fogadhatnak anélkül, hogy hallássérülésük és/vagy beszédzavaruk következményeitől szenvednének.

Egy francia start up kifejlesztette egy okos telefon alkalmazást a RogerVoice-t, amely lehetővé teszi, hogy siketek teljesen autonóm módon kezdeményezhessenek vagy fogadhassanak hívásokat. Már nem kell SMS-ekre korlátozni, vagy drága speciális szolgáltatásokra előfizetniük, amely a beszédet leírja vagy jelbeszédre lefordítja.

Megfizethető árú előfizetésért cserébe, különböző módon kommunikálhat a nagyothalló vagy dadogó a vonal másik végén lévő féllel: szövegfelolvasással, automatikus átírással. Pontosabban, a hangokat leírja és a szöveg egyidejűleg olvasható a telefon képernyőjén (ami ideális esetben széles, a kényelmes olvasás érdekében). Cserébe a felhasználó a billentyűzet segítségével válaszolhat és a beszédszintetizátor rendszer szóbeli üzenetté alakítja.

Ez a zseniális technológiai projekt közösségi finanszírozásban részesült a Kickstarter honlapján.

Egy projekt, amelynek óriási visszhangja lehet

Egy részlet, ami mindent megváltoztat: ha jelnyelv nem része az ajánlott lehetőségeknek, ez az alkalmazás negyven nyelven érhető el az interneten keresztül, okostelefon (Android és iOS). Globális törekvés, amely megszédítheti a siketeket és nagyothallókat szerte a világon.


Forrás: www.topsante.com - Fotó: Marina del Castell (Flickr.com)
2015 DEC 19 23:32:00/