5 ok, amiért folyton éhes
Az éhség az egyik legalapvetőbb ösztön, sokszor mégis jó lenne kikapcsolni. Mondjuk ha fogyókúrázni szeretnénk. Előfordulhat azonban, hogy egyszerűen folyamatosan úgy érezzük, szívesen ennénk pár falatot, aminek több oka lehet. 
1. Nem reggelizik (rendesen): sokszor ismételt közhely, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, de tényleg sok igazság van benne, ráadásul a legjobb mód arra, hogy megelőzze a napközbeni éhségrohamokat. 

2. Túl sok szabadidő: ha unatkozik, az egyik legegyszerűbb válasz az evés. Különösen veszélyesek az üresjáratok, az olyan néhány órás szakaszok, amelyek szinte semmihez sem elég hosszúak, mégis túl kell élnie őket valahogy. Ha teheti, próbálja meg azzal kivédeni az unalom-evést, hogy megpróbál időigényes, bonyolultabb, cserébe pedig egészségesebb ételeket készíteni. 

3. Hiányállapotok: ha nem eszik elegendő szénhidrátot, a vércukorszintje túl alacsonnyá válhat, amitől pedig gyakorlatilag állandóan késztetést fog érezni az evésre. Óvatosnak kell lenni az olyan fogyókúrákkal, amelyek száműzik a szénhidrátokat az étrendből, épp az ellenkező hatást érheti el velük!

4. Depresszió, szorongás: az étkezési szokások átalakulását okozhatja pszichológiai probléma is, amely az evést a levertség, szorongás, boldogtalanság "ellenszerévé" teheti. Ebben a helyzetben érdemes segítséget kérni!

5. Túl sok, nem megfelelő étel veszi körül: ez pedig állandó csábítást jelent, a felhalmozott édességek, ropogtatnivalók, a teli hűtő hatására újra és újra megadja magát a késztetésnek. Jobban jár, ha tudatosan megálljt parancsol önmagának vásárláskor, és inkább kevesebb ételt tart otthon.


Van véleménye?

Írja meg nekünk!
Forrás: eblogfa.com