5 tipp, hogy felkészüljön a tél megpróbáltatásaira
Egyre rövidebbek a nappalok, megjön a hideg, és retteg a küszöbön álló megfázásoktól és a téli depitől? Kis haditerv, hogy fitten és mosolyogva vészelje át a téli időszakot.

Kezdjen méhpempő kúrával. Ez egy kicsit ritkább és drágább, mint a méz, vagy pollen, de koncentrálódnak benne a revitalizáló anyagok. Szedje be reggeli előtt négy-hat héten keresztül a tél beállta előtt, a méhpempő növeli a test természetes védekező képességét, segít küzdeni a fáradtság és a stressz ellen... A kissé savanykás ízét úgy mérsékelheti, hogy egy kis mézzel összekeveri.

Igyon brazil dió tejet. Rostokban, szelénben és E-vitaminban gazdag, ez a tej serkenti a szervezetet, erősíti az immunrendszert, és ez egy nagyon jóleső kis finomság, amikor korán jön az éjszaka. Az elkészítéshez legalább 1 percig turmixoljon össze 150g brazil diót, 2 evőkanál kókuszolajt, 2 evőkanál agavé szirupot, 1 teáskanál vaníliát és egy csipet tengeri sót. Szűrje át egy kendőn vagy textil pelenkán.

Továbbra is legyen sokat friss levegőn. A retina által érzékelt nap fénye közvetlenül a hipotalamuszra hat, ami az agynak az a része, amely a hormontermelést, az étvágyat, a libidót, az alvás szükségletet, a hangulatot, az energiát szabályozza... Ezért van az, hogy sokan úgy érzik, csökken a jókedvük, amikor a nappalok egyre rövidebbek és beköszönt a rosszidő. Ennek ellensúlyozására, próbáljon minél több időt a szabadban tölteni: jól felöltözve, semmi sem akadályozza meg, hogy a teraszon ebédeljen, az erkélyen olvasson, kertészkedjen...

Kapcsolja le a fűtést. Még ha már beállt a hideg, akkor se fűtsön be nagyon. Ugyanis a magas hőmérséklet és a száraz levegő megváltoztathatja a légúti váladékok minőségét, ami az első akadály a fertőzésekkel szemben. Az otthoni hőmérséklet, ezért ne haladja meg a 19-20 °C-ot. Ha van fűtőtest otthonában, rakjon rá párásítót és öntsön bele néhány csepp kakukkfű, eukaliptusz vagy fenyő illóolajat, hogy tisztítsa a levegőt. Naponta legalább 10 percet kell szellőztetni a szobát, hogy korlátozza a mikrobák elszigetelését.

Sétáljon naponta fél órát. A fáradtság és a stressz gyengíti az immunrendszert. Ha nincs elég ideje, hogy kedvenc sportját megengedhesse magának, legalább próbáljon minden nap sétálni. Nincs annál jobb, mint egy kis mozgás a szabadban, hogy feltöltődjön életerővel és megnyugodjon.


Mi a véleménye?

Minket érdekel, ossza meg velünk!
Forrás: destinationsante.com