7 ok, amiért megéri kirándulni!
Az elmúlt néhány napban szokatlanul kellemes, igazi kiránduló idő volt, és várhatóan a továbbiakban is lesz még lehetőségünk élvezni az októberi napsütést. 7 okunk is van rá, hogy arra bíztassuk Önt, ezeken a szép napokon kiránduljon még egy nagyot! 
1. Jó hatással van az általános egészségre és az életminőségre: egy dán kutatás vizsgálta a zöld területekhez való közelség és az egészség kapcsolatát, az eredmények szerint pedig minél több időt tölt valaki a természetben, annál jobb lesz az egészséggel összefüggő életminősége - ebben valószínűleg jelentős szerepet játszik az, hogy a kirándulás csökkenti a stresszt. 

2. Erősíti az immunrendszert: 2011-ben egy tanulmány bizonyította, hogy ha Ön a városi kirándulás helyett inkább az erdőt választja, azzal növekszik azon sejtjeinek aktivitása, amelyek a betolakodókat elpusztítják a szervezetében, tehát erősödik az immunrendszer. 

3. Csökkenti a stresszt és a vérnyomást: ismét egy tanulmány tette nyilvánvalóvá, hogy a természetben töltött időnek köszönhetően csükkent a kortizol, a stresszhormon szintje, normalizálódik a vérnyomás és a szívritmus. 

4. Fokozza a fizikai aktivitást: furcsa, de bizonyított, hogy azok az emberek, akik zöld terület közelében élnek vagy töltenek időt, fizikailag aktívabbá válnak, még akkor is, ha egyébként nem konkrétan a természetben végeznek tevékenységeket. 

5. Javítja a mentális állapotot: a zöldterületek közelsége a csökkenti a szorongást és a hangulatzavarokat. 

6. Elősegíti a szív és az érrendszer egészségét: egy új-zélandi tanulmány bemutatta, hogy azok, akik természetközelben élnek, kevésbé szenvednek szív- és érrendszeri panaszoktól.

7. Növeli a kreativitást és a problémamegoldó képességet: egy 2012-es kutatás szerint a túrázók kreativitása és problémamegoldó kézsége négy természetben töltött nap után jelentősen megnőtt. 


Van véleménye?

Ossza meg velünk és a többi olvasóval!
Forrás: alive.com