A 35 és 44 év közötti brit nők csaknem ötöde nehezen esik teherbe
Egy friss kutatás szerint a 35 és 44 év közötti brit nők 17,7 százaléka egy év után sem esett teherbe, míg minden korosztály körében az az arány 12,5 százalékos. A 35-44 éves férfiak 14,9 százaléka küzd termékenységi problémával.

A 15 ezer ember bevonásával készült brit kutatás szerint főként azokat érinti a probléma, akik magas iskolai végzettséggel rendelkeznek, vezető beosztásban dolgoznak, és összességében véve később találnak párt is.


Kiderült az is, hogy az érintettek csaknem fele nem kér segítséget. Ennek az oka sokszor a szégyenérzet, vagy annak képtelensége, hogy szembenézzenek magával a problémával, és elismerjék, hogy segítségre lehet szükségük. Mások attól rettegnek, hogy kiderül, hogy meddők/sterilek, egy széles réteg pedig a kezelés drága árfekvésétől tart.


A Human Reproduction című szaklapban publikált anyag szerint a 35-44 éves férfiak 14,9 százaléka nem tudja egy éven belüli teherbe ejteni a párját, a 45-54 közötti férfiaknál ez az arány 14,5 százalékos, míg a teljes férfikorcsoport körében 10,1 százalék küzd ezzel a problémával.


A szakemberek szerint ezzel együtt se szabad az embereket a késői gyerekvállalással kapcsolatos potenciális termékenységi problémákkal nyomasztani, hanem inkább olyan szociális rendszerre van szükség, ami segít a munka és a család összhangját megteremteni.


Forrás: Medipress - Fotó: Pixabay
2016 JÚL 15 16:00:00/