Budapest, 2018. december 11., kedd (OS) - A VGYKE karácsonyi ajándéka - Cirkuszi meglepetés A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete minden év decemberében vidám programmal lepi meg tagjait. A Fővárosi Nagycirkusz "Szikramanók - Karácsonyi kaland a Cirkuszban" című akadálymentes, audiónarrált előadását nézhetik meg ingyenesen látássérült tagjai.

Fodor Ágnes VGYKE elnöke kifejtette: különleges és kivételes ajándékkal kedveskedünk tagjainknak, hiszen ingyenesen biztosítjuk 300 fő számára a Fővárosi Nagycirkusz "Szikramanók" előadását. Kedves hagyományaink egyike ez a programunk, mely évek óta óriási népszerűségnek örvend egyesületünk körében. 
    
A cirkuszi előadás két rendkívüli lehetőséget is biztosít látássérülteknek:
1. Az előadásokat megelőzően lehetőség van cirkuszi porondbejárására. A látássérültek számára hihetetlen segítséget jelent ez: megismerkedhetnek az előadás tapintható kellékeivel. Megtapogathatják azokat és megtudhatják, hogyan néz ki a tárgy, milyen anyagból készült. Így az audiónarráció során nem szükséges ezeknek az eszközöknek a leírása, azokra már utalni tudnak.
2. Másrészt a cirkuszban 60 db narrációs eszköz áll rendelkezésre, ezek segítségével tudják narrálni, vagyis közvetíteni a cirkuszi előadás részleteit, láthatóvá tenni azt.  Az előregisztráció során kellett jelezni az igényt, így tudjuk biztosítani az audiónarráció lehetőségét. 

Támogatók: EMMI, FSZK

VGYKE
Sajtóiroda

    Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

MTI

2018 DEC 12 06:58:00/