A címkék összezavarják a vásárlókat
A vásárlókat gyakran összezavarják a félrevezető információk az allergénekkel kapcsolatban egyes ételek címkéin, és ennek következményi igen súlyosak, akár végzetesek is lehetnek.
„Azoknak az embereknek a 40 százaléka, akik valamilyen ételallergiával küzdenek, vagy épp a gyerekük küzd ilyesmivel, rendszeresen vásárolnak olyan élelmiszert, amelyen figyelmeztető címke található az allergénekkel kapcsolatban” – mondja a kutatást vezető Dr. Ruchi Gupta, a chicagói Ann & Robert H. Lurie Gyermekkórház munkatársa.

Azok a címkék, amelyeket a fogyasztók a leggyakrabban félreértenek, rendszerint a „tartalmazhat” kifejezést említik, vagy éppen azt, hogy „megosztott készülék segítségével került gyártásra”. Míg sokan azt hiszik, hogy ezekben az esetekben az étel fogyasztása nem jelent igazi veszélyt, a valóságban nem ez a helyzet, ezért aztán többen kerülnek kórházba az allergén által okozott panaszok miatt.

A szakemberek több mint 6 600 ember részvételével végeztek felmérést az Egyesült Állomokban, illetve Kanadában. A válaszadók vagy ételallergiával küzdöttek, vagy pedig volt olyan családtagjuk, aki ilyen problémával élt. A fent említetteken kívül még az is kiderült, hogy a gyerekek 8, a felnőttek 2 százaléka küzd ételallergiával, és a gyerekeknek közel 40 százaléka élt már át életveszélyes állapotot az ételallergia következtében.


Forrás: Medipress - Foto: Pixabay
2017 JAN 23 12:00:00/