A gyomorégés és a savas reflux homeopátiás kezelése
Sokféle homeopatikus készítmény közül választhat, aki a gyomorégés vagy a reflux tüneteit szeretné enyhíteni. Körültekintően kell azonban mérlegelni, melyik lehet a megfelelő, mivel a homeopátia a betegség jellemzőinek, a beteg általános állapotának, és sok egyéb tényezőnek a figyelembevételével lehet csak igazán hasznos, ezért konzultáljon mindig szakemberrel! 
A hánytatódió, a farkasmaszlag magja az egyik leghatásosabb alapanyag, ha emésztési panaszokról van szó. Jó eredménnyel alkalmazható azoknál, akik égő érzésre, puffadásra, székrekedésre, hányingerre, savas torokra panaszkodnak, a személyiségjegyek tekintetében pedig általában a nyers, könnyű haragú, túlzásokra hajlamosaknak segít a legtöbbet. 

A savas reflux ellen a legjobb eredménnyel a fehér arzén veszi fel a harcot, különösen, ha a tünetek enyhülnek forró italok fogyasztásakor, és általában meleg dolgokkal való érintkezéskor. Az idegeseknek, nyugtalanoknak, és az egyedülléttől rettegőknek gyakran a fehér arzén hoz enyhülést. 

Az gyomorban érzett égő fájdalom, a puffadás, a teltségérzet és az azt kísérő szomjúság - elsősorban hideg italok iránt -, valamint az ezt követő hányás arra utalnak, hogy a betegnek foszfor alapú szerekre lehet szüksége. 

A kökörcsin azoknak való, akik úgy érzik, a reflux szinte kiégette a gyomrukat, amit puffadás követ. Étkezés után túltelítettség-érzet jellemző, és olyan, a refluxot súlyosbító ételek iránti sóvárgás, mint a fagylalt, a sütemények és általában a zsíros fogások. 

Végül, de nem utolsósorban a faszenet érdemes említeni: a böfögés, puffadás, a mellkasban és a gyomorban jelentkező nehézségérzet és kellemetlenség, az egészen egyszerű ételek után is legtöbbször a faszén alapú készítményekkel enyhíthetők. 


Van véleménye, tapasztalata?

Írja meg nekünk!
Forrás: naturalnews.com