A rendszeres testnevelés minden gyereknek fontos lenne
Az Oregon Állami Egyetem vizsgálata szerint a gyakori testnevelés óra nemcsak fittebbé teszi a gyerekeket, de az egészséges életmódra is ösztönzi őket.
A kutatók több mint 400 tizenkét és tizenöt év közötti diákot kísértek figyelemmel, és azt találták, hogy több mint egyötödük egyáltalán nem részesült testnevelés órában, és mindössze 27 százalékuk végzett annyi fizikai aktivitást, amennyit a szövetségi kormány előirányzott részükre. A gyerekek közel 40 százaléka emellett túlsúlyos vagy elhízott volt.

Amint azt a kutatásban résztvevő Brad Cardinal megjegyezte, az ajánlott mozgásmennyiség hetente ötször napi 60 perc lenne, a fizikai aktivitás ugyanis fittebbé és egészségesebbé teszi a gyerekeket. Azok, akik rendszeresen vesznek részt testnevelés órákon, sokkal nagyobb arányban érik el ezt az ajánlott mennyiséget, ezért is lenne fontos, hogy senki ne maradjon ki ebből a lehetőségből.

A fizikai aktivitás a gondolkodásban is segít és jobb iskolai teljesítményt eredményez, emellett az egészséges életmód fontosságára is megtanítja a diákokat.

Az American Journal of Health Promotion című lapban közzétett tanulmányból az is kiderült, hogy 2018-ban új ajánlással fog előállni a kormány, mivel a gyerekek egyre kevésbé aktívak és egyre több időt töltenek a képernyő előtt, ezért ehhez mérten jóval több mozgásra van szükségük.


Forrás: Medipress - Foto: Pixabay
2017 ÁPR 21 10:00:00/