A természet nevelő hatása
Az új tanulmány szerint azok a gyerekek, akik gyakran játszanak a szabadban, nagyobb valószínűséggel lesznek környezettudatos felnőttek.
Kanadai kutatók 18 és 25 év közötti egyetemi hallgatókat, szám szerint 50 főt vontak be kutatásukba. Minden megkérdezett nő, illetve a férfiak 87%-a kifejezte a természet iránti szeretetét. Ezen válaszadók közül 84% véli úgy, hogy a környezetvédelem magas prioritású ügy- tette hozzá Catherine Broom, a British Columbia Okanagan egyetemi adjunktusa és a tanulmány szerzője.

A kutatás felfedte, hogy azok, akik gyerekkorunkban pozitív élményeket szereztek a szabadban, környezettudatos felnőttekké váltak. De önmagában még nem biztos, hogy elégséges a szabadtéri program, a tanároknak, tanítóknak fel kell hívnia a figyelmet a környezet megóvásának fontosságára és annak módjára.

Világossá kell tenni már fiatalkorban, hogy mindennap tehetünk valamit Földünkért olyan cselekedettekkel, mint a felesleges villany leoltása, helyi élelmiszer élelmiszer vásárlása vagy egyszerűen azzal, hogy biciklivel megyünk iskolába.

A tanulmányt Australian Journal of Environmental Education márciusi számában publikálták.


Forrás: Medipress - Foto: Pixabay
2017 ÁPR 20 17:00:00/