A testmozgás jót tesz az idősödő szívnek, még túlsúly esetén is
A rendszeres testmozgás segít abban, hogy abban, hogy szívünk hosszú ideig erős és egészséges maradjon – még azokban az esetekben is, amikor túlsúlyos emberről van szó.
„Sokakat talán meglep, hogy az extrém túlsúllyal küzdőknek sem árt a rendszeres testmozgás, sőt: így csökken a szív- és érrendszeri betegségek kockázata” – fogalmaz a kutatást vezető Dr. Roberta Florido, a John Hopkins University munkatársa.

A felmérés során a szakemberek 9400 olyan alanyt vizsgáltak, akiknek életkora 45 és 64 év között alakult. A résztvevőket aszerint osztották csoportokba, hogy ki mennyit mozog. A jelenlegi orvosi ajánlás szerint legalább heti 75 perc aktív testmozgásra van szükség, vagy 150 perc visszafogottabb mozgásra.

Mint kiderült, azok, akik rendszeresen mozogtak, 39 százalékkal kisebb eséllyel kényszerültek szembenézni a szívbetegségekkel, mint kevésbé aktív társaik. Míg sokan tartanak attól, hogy komoly túlsúllyal az intenzív mozgás káros lehet, kiderült, hogy az említett pozitív hatások a túlsúlyosak esetében is megfigyelhetők voltak.

Az anya a JACC: Heart Failure című szaklapban került publikálásra.


Forrás: Medipress - Foto: Pixabay
2017 ÁPR 28 12:00:00/