Budapest, 2018. június 22., péntek (MTI) - Harmadik alkalommal kapta meg az egyik nemzetközi szervezet a "komprehenzív onkológiai centrum" minősítését az Országos Onkológiai Intézet - tájékoztatta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) pénteken az MTI-t.

A magyar intézmény az OECI (Organisation of European Cancer Institutes, Európai Onkológiai Intézetek Szövetsége) minősítését kapta meg. Ezt csak a legmodernebb infrastruktúrával rendelkező, az ellátás széles palettáját biztosító intézmények kaphatják meg, amelyek a graduális és posztgraduális orvosképzést, az alap- és transzlációs (alkalmazott) kutatást, valamint a prevenciót egyaránt kiemelkedő szinten végzik.
    A csaknem száz onkológiai intézetet tömörítő OECI 2008-ban dolgozta ki minőségbiztosítási akkreditációs programját az európai onkológiai centrumoknak. Célja, hogy a daganatos betegek ellátásában tapasztalható különbségeket harmonizálja, ezáltal a betegek Európa-szerte hozzáférhessenek a legkorszerűbb diagnosztikai és terápiás eljárásokhoz, növelve ezzel esélyüket a túlélésre.
    Az elmúlt 10 évben 19 centrum kapta meg ezt a minősítést. Az Országos Onkológiai Intézet 2008-ban, az elsők között vett részt a programban, majd 2012-ben és 2017-ben sikeresen megújította az akkreditációt. 
    A tanúsítványt Polgár Csaba, az OOI főigazgató főorvosa vette át az OECI éves közgyűlésén pénteken Lengyelországban, Poznanban. A közép-kelet-európai régióban az Országos Onkológiai Intézet  továbbra is az egyedüli centrum, amely megfelel a szervezet nemzetközi minőségbiztosítási kritériumrendszerének - emelte ki közleményében az ÁEEK.

MTI

2018 JÚN 26 06:51:00/