Ajkai kórházigazgató: a korábbinál korszerűbb mobil CT-berendezés működik a kórházban a végleges eszköz beszereléséig
A korábbinál korszerűbb mobil CT működik hétfő reggel óta az ajkai kórházban, a berendezés a végleges CT üzembe helyezéséig látja el a betegeket - tájékoztatta a Magyar Imre Kórház megbízott főigazgatója hétfőn az MTI-t.

Nagy Zoltán emlékeztetett: az ajkai kórház, az Országos Tisztifőorvos Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkárság határozata értelmében "a CT-berendezés életkora és képminőségi korlátai miatt betegbiztonsági okokból a CT diagnosztikai kivizsgálásra" július közepétől kezdődően július 23-ig a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházba irányította a betegeket, ahol az ellátást mindenkinek biztosították. Eközben az ajkai intézményben elhelyezendő új, korszerű berendezés beszerzésére tettek javaslatot.
    Nagy Zoltán közölte: a kórház külső szolgáltatója által korábban üzemeltetett, elavult berendezést hétfőtől átmeneti időre felváltja, egy kamionban elhelyezett mobil CT, melyet a korábbi CT-labor mellett állítottak fel, így a betegeknek csupán néhány métert kell sétálniuk a berendezésig. 
    Tájékoztatása szerint a mobil CT felállítására azért volt szükség, hogy az ellátás a végleges műszer beszereléséig gördülékeny legyen. A 16 szeletes CT a korábbi egyszeletes berendezésénél nagyobb felbontású, jobb minőségű képalkotásra alkalmas - tette hozzá.
    A korábbi berendezés bontását megkezdték, a mobil CT-hez hasonló paraméterekkel rendelkező, végleges diagnosztikai eszköz rövid időn belül megkezdi működését a kórházban - tudatta Nagy Zoltán. 

MTI.hu

2017 JÚL 29 07:58:00/