Alvásproblémákkal küzd? Itt a megoldás!
A nyugodt, pihentető éjszakai alvás nem mindenkinek adatik meg, viszont van néhány dolog, ami segíthet abban, hogy nagyobb eséllyel legyen minőségi a csukott szemmel töltött idő.
A legfontosabb az, hogy rendszeres, állandó időpontban keljünk és feküdjünk, függetlenül attól, hogy hétvége vagy hétköznap, ünnep vagy munkanap van-e. A hétvége és a hétköznapok közötti különbség alvásidő tekintetében rontja az alvásminőséget, és a napközbeni közérzetet is befolyásolja.

A délutáni óráktól kezdve már érdemes kerülni a koffeint. Kávé, tea, kóla és csokoládé helyett érdemes inkább vizet inni, de a koffeinmentes, cukormentes gyógytea is kellemes megoldást jelenthet.

Fontos továbbá, hogy fizikailag aktívak maradjunk, és lehetőségeinkhez mérten egészségesen táplálkozzunk. A napközbeni alvást lehetőség szerint kerüljük, ha mégis szükség van rá, legfeljebb 20-30 percet szunyókáljunk.

„A rendszeres testmozgás és egészséges étrend fontos. Ha rostban gazdag a táplálékunk, kevés telített zsírt fogyasztunk és a cukorbevitelt is csökkentjük, könnyebben alszunk el esténként. Szakemberek ajánlása szerint heti legalább 150 perc aerob mozgásra is szükség van a nyugodt pihenés érdekében. A legjobb, ha korán reggel, vagy kora este, munka után mozgunk” – mondja Dr. Daniel Barone és Dr. Andrew Westwood, a NewYork-Presbyterian Hospital munkatársai.


Forrás: Medipress - Foto: Pixabay
2017 MÁR 31 12:00:00/