Amiről jó lett volna, ha szó van a felvilágosító órákon
Ha visszaemlékszünk az iskolás éveinkre, a legkínosabb pillanatok között bizonyára sokunk esetében ott szerepel a szexuális felvilágosító óra, amikor is kínos csöndben vagy éppen vihogásokkal kísérve hallgattuk végig a védőnő vagy az osztályfőnök előadását.

Ugyanakkor kétségtelen, hogy ezekre az alkalmakra igenis szükség van, ezért a Reddit nevű internetes fórum azt a kérdést tette fel olvasóinak, mi az, aminek igazán örültek volna, ha annak idején a szexuális felvilágosítás során megtanulták volna. A kérdésre több mint 2900 válasz érkezett, melyekből kiderült, hogy sokan csak a szex mechanikájáról hallottak, de az érzelmi részéről egyáltalán nem esett szó, míg másoknak egy szóval sem említették, hogy a szex örömet okoz az embernek, nem pedig valami kellemetlen dolog.


Az egyik hozzászóló egy listát írt arról, hogy a ’90-es évek elején egy Utah állam-beli iskolában mikről nem hallhattak egyáltalán: a szexről, a születésszabályozásról, a homoszexualitásról, a szexuális úton terjedő betegségek tüneteiről, valamint az ellenkező nem testrészeiről. De akkor vajon miről beszéltek a felvilágosítás során?


Akadt, akik azt hiányolta, hogy nem mondták el neki annak idején, hogy a nőket is ki lehet orálisan elégíteni, illetve, hogy ha az egyik félnek bármi nem tetszik a szex során, akkor nyugodtan nemet mondhat, továbbá, hogy teljesen normális az, ha valaki lányként vágyik a szexre, és nem csupán a férfi kedvéért megy bele. Más arról nem hallott soha, hogy nem mindenki szereti a szexet, illetve, hogy nem csupán azért lehet valakivel randizni, hogy utána ágyba bújjanak. Volt, akit teljesen félrevezettek annak idején, és azt mondták neki, hogy már attól is teherbe lehet esni, ha felöltözve egy ágyban fekszik egy lány egy fiúval.

Több kommentelő is említette, hogy soha nem hallott arról, miszerint szex után mindig pisilni kell menni, mert így elkerülhető a húgyúti fertőzés veszélye, egy másik hozzászóló pedig arról nem hallott egész sokáig, hogy a nők kétharmada csupán a behatolás révén nem jut el az orgazmusig.

Összességében a legtöbben pont azt nem tudták meg ezeken a felvilágosító órákon, hogy mitől lesz jó és élvezetes a szex, illetve, hogy hogy lehet egyáltalán odáig eljutni valakivel, hogy szexre kerüljön sor.


Forrás: Medipress - Foto: Pixabay
2016 OKT 30 11:50:00/