Amit az újdonsült anyáknak érdemes tudniuk az anyatej lefejéséről
A mellszívók óriási segítséget jelenthetnek a friss anyák számára a tej lefejésekor, ugyanakkor fontos, hogy biztonságosan használják a nők ezeket a termékeket.

A U.S. Food and Drug Administration tanácsai között szerepel, hogy amennyiben a mellszívót nem több felhasználóra tervezték, ne adjuk azt kölcsön senkinek, hiszen ez még családtagok és barátok esetén is veszélyes lehet.


„A nem tiszta mellszívók egy sor fertőzést okozhatnak a babának és a mamának egyaránt. Elképzelhető, hogy egy mellszívó tökéletesen tisztának tűnik, mégis veszélyes lehet” – fogalmaz Paige Lewter az FDA közleményében.


A szakemberek szerint a veszélyes fertőzéseket okozó részecskék gyakran észrevétlenül bújnak meg az eszközben és a hozzá való kiegészítőkben, és meglepően hosszú időn keresztül okozhatnak súlyos problémákat.


Amikor egy eleve több fős használatra tervezett mellszívót alkalmaz az ember, fontos, hogy a saját kiegészítő-készletünk is adott legyen hozzá. A több felhasználós mellszívó egyetlen közösen használható része maga a pumpa, minden másnak sajátnak kell lennie a fertőzések elkerülése érdekében.


Az FDA szakemberei arra is felhívják a figyelmet, hogy soha ne vásároljunk használt egyedi használatra tervezett mellszívót illetve hogy két használat között mindig fontos megtisztítani és fertőtleníteni a mellszívót.


Forrás: Medipress - Foto: Pixabay
2016 SZE 19 09:00:00/