Az akciófilmek rossz hatással vannak a vonalainkra
A tv nézés szorosan kapcsolódik a nassoláshoz. Egyes programok arra ösztönöznek-e, hogy kevésbé egészségesen együnk? Ezt a kérdést amerikai kutatók tették fel. Szerintük az akciófilmek jobban ösztönöznek bennünket az egészségtelen étel fogyasztására. Mondja el, mit néz, én megmondom, hogy mit eszik?

A Cornell Egyetem (New York állam) kutatói 94 diákot invitáltak különféle televíziós programok megnézésére és M&M-t, sütiket, sárgarépát vagy szőlőt tálaltak hozzá.

A programok:

• Egy harmaduk Michael Bay A sziget című akciófilmjét nézték Ewan McGregor és Scarlett Johansson főszereplésével;

• Másik egy harmaduk ugyancsak A szigetet nézték, de hang nélkül;

• A harmadik harmad pedig egy beszélgetős műsort.

Az eredmény, "a hangos film nézői kétszer többet nassoltak, mint a beszélgetős műsor nézői", mondja Dr. Brian Wansink, a tanulmány vezetőszerzője. "Azokat, akik hang nélkül nézték A szigetet 36%-kal jobban vonzotta az étel. "A kutató szerint nem meglepő. "Ezek a filmek dinamikusan vannak vágva. A néző pedig a pillanat hevében kevesebb figyelmet fordít arra, hogy mit eszik. "

A jó hír az, hogy az erőszak és autós üldözések rabja bármit megesznek, ami a kezük ügyébe kerül, egészséges vagy egészségtelen ételt egyaránt. Tehát a tudósok szerint " a TV-műsorok alapján előre fel kell készülni zöldségekkel, gyümölccsel és nem zacskószámra hazahozni a chips-et és a szénszavas üdítőket."

Forrás: destinationsante.com