Az alkohol veszélyes vendég a decemberi bulikon
Az ünnepi időszakra rengeteg ünnepség vagy buli esik és bizony ezzel összefüggésbe hozható az alkoholos eredetű balesetek számának növekedése is.
Számos ember év közben alig iszik szeszt, de a karácsonyi céges vagy épp családi rendezvényen elengedi magát, így aztán különösen veszélyeztetettnek számít, miközben a nagyivók, akik év közben is rendszeresen italoznak, ilyenkor vetkőznek ki önmagukból teljesen, hiszen van okuk az italozásra.

A kaliforniai UC Davis Health System munkatársai szerint fontos volna, hogy mérsékeljük az alkoholfogyasztást, és minden társaságban legyen egy absztinens, aki a volán mögé ül.

Minden ember szervezete másképp bontja le az alkoholt. Mérsékelt alkoholfogyasztásnak nők esetében napi egy, férfiaknál napi két ital számít, heti 2 nap szünetet beiktatva. Az alkohol nem csak azért veszélyes, mert a vérbe kerülve felszabadultságérzetet okoz, hanem mert a depresszió kialakulásához is nagyban hozzájárul.

A szakemberek mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy senkit se biztassanak italozásra, a bulikon mindig legyenek alkoholmentes italok és bőséges ételkínálat is. Fontos, hogy a részeg vendégek ne kapjanak még több szeszt, és az alkoholproblémákkal küzdők fel tudjanak készülni az eseményekre lelkileg.

Nem muszáj feltétlenül alkoholt vinni ajándékba a házigazdának, a csokoládé, a kávé és a tea ugyanígy kedves ajándék lehet.


Forrás: Medipress - Foto: Pixabay
2016 DEC 16 16:00:00/