Az alvás a kulcs az új újévi fogadalmak valóra váltásához
Aki mindenképpen tartani akarja magát az újévi fogadalmakhoz, az jobban teszi, ha eleget alszik: ez lehet ugyanis a kulcs a pozitív változásokhoz – ajánlja Dr. Cathy Goldstein michigani alvásspecialista.
A megfelelő alvásmennyiség kulcsfontosságú, legyen szó egészségesebb étkezésről, több testmozgásról, a dohányzás felfüggesztéséről, egyes kapcsolatok rendbehozásáról vagy akár munkahelyi előmenetelről.

„Sokan luxusként tekintenek az alvásra, pedig egyáltalán nem az. Azok az emberek, akik nem alszanak eleget, sokkal nagyobb valószínűséggel nem étkeznek megfelelően és hanyagolják el egyéb kötelezettségeiket is” – mondja Goldstein, a Michigani Egyetem munkatársa.

A keveset alvók jó eséllyel kevésbé lesznek motiváltak, rossz lesz a hangulatuk és kevésbé lesznek produktívak munkájuk tekintetében. Éppen ezért fontos, hogy minden nap 7-8 órát aludjunk, mindig ugyanabban az időpontban feküdjünk le, és a hálószobában minél sötétebb legyen.

„Az éles fényekre az éjszaka közepén vagyunk a leginkább érzékenyek. Ez igenis rossz hatással lehet ránk” – teszi hozzá szakember, aki szerint az is problémás, ha lefekvés előtt az ágyban még használjuk okostelefonunkat és tabletünket.


Forrás: Medipress - Foto: Pixabay
2017 FEB 11 12:00:00/