Az edzés jót tesz másnaposság ellen?
Érdemes a megszokott pizza- és hamburgerhegyeket testmozgásra váltani akkor, ha épp súlyos macskajajjal küzdünk, az edzések ugyanis semlegesítik a másnaposság tüneteit.
„A legtöbb embernek eszébe se jut, hogy a konditerembe induljon, amikor kiszáradt szájjal, hányingerrel és fejfájással ébred egy átmulatott éjszaka után. Mégis: a kellemetlen tüneteken így enyhítünk gyorsabban” – állítja Jason Simoes ausztrál sztáredző.

Persze nem mindegy, hogy milyen tevékenységet választunk. A szakember szerint a kellemes, egyórás kardióedzés hatására jelentősen javul a vérkeringés, ugyanakkor a súlyemelést már érdemes elkerülni, annál is inkább, mert az akár – a remegő kezek és a koncentrációra kevésbé képes elme miatt – veszélyes is lehet ilyenkor.

Ha a futópadra állunk, baj nem érhet minket: gondolataink elkalandozhatnak, miközben rengeteg endorfin szabadul fel a szervezetünkben, és így rögtön jobban érezzük magunkat. A szakember szerint fontos, hogy ilyenkor sok vizet is igyunk, hogy pótoljuk a folyadékvesztességet.

„Mivel ilyenkor szeretnénk minél hamarabb túlesni az edzésen, külön fontos kiemelni, hogy a bemelegítésről ilyenkor tilos megfeledkezni. A jó bemelegítéssel és levezető nyújtásokkal kísért kardióedzés azonban segít abban, hogy hamarabb túl legyünk a mulatozás utáni mélyponton.” – fogalmaz a szakember.


Forrás: Medipress - Foto: Pixabay
2017 FEB 09 16:00:00/