Az életével játszik, ha nem figyel fel a rák jeleire!
Újabb kutatás támasztja alá, hogy hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a rák potenciális jeleit, pedig az életünket kockáztatjuk... 
Egy egészségügyi kérdőív alapján 1.700 vizsgált személy több mint fele, 53%-a tapasztalt magán olyan tüneteket, amelyek potenciálisan kapcsolódnak rákos megbetegedéshez, azonban mindössze 2%-uk gondolkodott el azon, hogy rák állhat a háttérben. 

A kérdőív 17 tünetre kérdezett rá, köztük 10 olyanra, amelyeket összefüggésbe hoznak a rákkal. Ezek közé tartozik a ismeretlen eredetű köhögés, vérzés, a belek és a húgyhólyag működésének folyamatos változásai. A kérdések arra vonatkoztak, a rák említése nélkül, hogy mely tüneteket észlelték a megkérdezettek, mit gondoltak a tünetek jelentkezésének okáról, melyekről feltételezték, hogy súlyos betegséget jeleznek, és melyekkel fordultak orvoshoz. A válaszadók jellemzően az életkort, az ízületi gyulladást, az aranyeret jelölték meg okként, és csak nagyon kevesekben merült fel a rák gondolata. 

Dr Katriina Whitaker, az eredményeket összező tanulmány vezető szerzője szerint miközben "a legtöbb ember, aki tapasztalja a potenciális jeleket, nem rákbeteg, néhányan viszont azok, őket pedig a korai felismerés megmentheti".


Van véleménye?

Ossza meg velünk!
Forrás: sciencedaily.com
2014 DEC 04 04:12:05/