Bárányhimlő elleni oltási kampány indul Miskolcon
Miskolc, 2017. december 7., csütörtök (MTI) - Bárányhimlő elleni oltási kampányt indít a miskolci önkormányzat - közölte a borsodi megyeszékhely polgármesteri hivatalának sajtóosztálya csütörtökön közleményben az MTI-vel.

    Az egészségmegőrzést és betegségmegelőzést célzó program keretében azoknak a Miskolcon állandó lakóhellyel rendelkező óvodás gyermekeknek a védőoltását támogatják, akik még nem voltak bárányhimlősek. A programban résztvevő gyermekek kétadagos oltási költségének egy részét az önkormányzat átvállalja, így a szülőnek mindössze ötezer forintba kerül a két oltóanyag, ez a teljes összeg harmada.
    Amennyiben a gyermek az oltási sor első részét már korábban megkapta, abban az esetben is van lehetőség a kedvezményes oltóanyag igénybevételére a második részoltáshoz - közölték.
    Emlékeztetnek arra, hogy a bárányhimlő a leggyakoribb fertőző betegség hazánkban. Magyarországon évente 30-40 ezer bárányhimlős esetet jelentenek, de a valós megbetegedések száma ennek körülbelül a duplája lehet. A gyermekek 85-90 százaléka 10 éves koráig átesik ezen a vírusfertőzésen. Általában magától gyógyuló betegség, de az esetek 2-6 százaléka szövődménnyel jár, amelyek kezelésére legtöbbször kórházi ellátásra van szükség - olvasható a polgármesteri hivatal közleményében. 

MTI

2017 DEC 09 06:39:00/