Bőrápolási tippek őszre
A meleg, gyakran párás nyári időszak után beköszöntő hűvös és száraz levegőjű őszben nem csak az átmeneti kabátot érdemes elővenni, hanem az arcápolási szokásainkat sem árt átgondolnunk, a bőr ugyanis reagál a környezeti változásokra!  

Először is érdemes a könnyebb nyári arckrém helyett olyanra áttérni, amely hatékonyabban képes a bőr hideg okozta kiszáradását kezelni, illetve megelőzni azáltal, hogy kellő mértékű hidratálást biztosít - erre tökéletesen alkalmasak a kakaóvaj alapú krémek, de nem kell ódzkodnunk a zsírosabb összetételűektől sem.


Fontos a hámlasztás is a bőr megújulása érdekében, erre kiválóan alkalmasak a drogériákban kapható bőrradírok, és igazi csodaszer a mézes-olajos-cukros házi bőrradír, főleg akkor, ha a bőrápolónak egyébként is nagyszerűen alkalmazható kókuszolajjal készítjük el.


Kezeink szépségére és egészségére is fokozattabban kell ősszel ügyelnünk, egy jól hidratáló kézkrém beszerzése elengedhetetlen. Ha nagyon kiszárad a kéz bőre, érdemes egyszer-egyszer egy alapos krémezés után kesztyűt húzni rá éjszakára, reggelre tökéletesen hidratált lesz a bőr.


És végül sosem szabad megfeledkezni arról, hogy az őszi nap, hiába érződik sokkal gyengébbnek, ugyanolyan káros lehet a bőrére, mint a nyári leégés, ezért a napfényvédelem nagyon fontos!

Forrás: en.amerikanki.com