Budapest, 2018. szeptember 17., hétfő (MTI) - Javult a gyerekek menzai étrendje, de csökkenteni kellene az édességek, a mogyorófélék és a fimopékáruk mennyiségét - mondta Varga Anita, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet dietetikusa hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

    A szakember szerint még mindig túl gyakran szerepelnek a menzai étlapon lekváros, krémes ételek, s a diétás étkeztetést is fejleszteni kell az iskolákban.
    Hozzátette, szeretnék elérni, hogy javuljon a kommunikáció a gyerekek, a szülők és az iskola egészségügyi szolgálata között. Erre azért van szükség, hogy a gyerekek visszajelzései eljussanak az érintettekhez, s ne az legyen az első lépés, hogy a szülő lemondja a menzai étkezést - fűzte hozzá.
    Kitért arra, hogy a menzákon olyan új ételek, köretek jelentek meg, mint a rizottó, a bulgur, a kuszkusz, a hajdina, az árpa, és újfajta saláták is elérhetők.

MTI

2018 SZE 23 06:36:00/