Drogproblémák, családon belüli erőszak a családban: nagyobb valószínűséggel alakul ki asztma a gyereknél
Egyetlen család sem tökéletes, de úgy tűnik, bizonyos típusú problémák jelenléte komoly hatással lehet a gyerekek egészségére. Egy kutatás szerint azok a gyerekek, akik rossz családi környezetben nevelkednek, 28%-kal gyakrabban jelenik meg az asztma. 
A kutatás egy 92.000 gyermekről információkat tartalmazó adatbázis alapján készült. A felmérés szerint ezeknek a gyerekeknek 31%-a élt át olyan eseményeket, amelyek negatív tapasztalatként jelennek meg. Ezek között a leggyakoribb a szülők válása, de beletartozik a családon belüli erőszak, az alkohol- és drogproblémák, a depresszió, az öngyilkosság, a halál. Azoknál a gyerekeknél, akik 5 vagy annál több olyan helyzetet éltek át, amelyek negatívnak számítanak, 25%-ban jelentkezett az asztma, miközben a nulla negatav eseményt átélőknél csak 12%-nál.

Az egyik kutató elmondása szerint "tudjuk, hogy a gyerekek számos olyan kedvezőtlen tényezőre érzékenyek, amelyeknek otthon ki lehetnek téve, kezdve a dohányzástól, és ahogy ez a tanulmány mutatja, a rosszul működő családok is veszélyt jelenthetnek. Fontos, hogy a magas kockázatoknak kitett eseteket a szakértők felismerjék". 


Forrás: sciencedaily.com
2015 ÁPR 20 04:31:33/