Ételek, amelyek elősegíthetik a barnulást
Itt a nyár és fel szeretné pörgetni a barnulási folyamatot, miközben belülről védi a bőrt a nap káros hatásaitól? A ragyogó arcszínért, és a szép barna bőrért, tegyen egy kis napot tányérjába... Bemutatjuk az ételeket, amelyeket mértéktelenül ehet a cél érdekében! 

Antioxidánsok

Az ultraibolya sugárzás lehetővé teszi a bőr barnulását, ugyanakkor magával vonja a szabad gyökök többszöröződését, ami káros a bőrnek. Hogy kordában tartsuk őket és felkészítsük a bőrünket a napozásra, elengedhetetlen, hogy feltöltsük szervezetünket antioxidánsokkal: A, C és E vitaminnal.

A C-vitamin erősen antioxidáns, megtalálható a kiviben, citrusfélékben, spenótban és sok más gyümölcsben és zöldségben. Egyen belőlük minden étkezésnél.

Az A-vitamin, bőségesen megtalálható a vajban, a májban, a tojássárgájában és a sajtban. Ne felejtsük el őket ezen a nyáron!

Az E-vitamin is megtalálható a zöldségekben. De ezenkívül nagy mennyiség megtalálható a növényi olajokban, a dióban, a mandulában és más olajos magvakban.

Végül a szelén egy erőteljes antioxidáns: tenger gyümölcseiben, halban, teljes kiőrlésű gabonában, fokhagymában és a vöröshagymában találhatunk belőle. 


Forrás: www.topsante.com
2014 AUG 10 19:02:51/