Figyelem, a túl sok Crossfit-edzés megárthat!
Bár a CrossFit-edzés világszerte egyre népszerűbb, a mértékletességre itt sem árt odafigyelni: szakemberek szerint ugyanis ha két egymást követő napon edzünk, az már negatív hatással lehet az immunrendszerünkre.

A Frontiers in Physiology című szaklapban publikált anyag szerint azok, akik a magas intenzitású, változatos edzésprogramból álló fitneszgyakorlatot választják, és túlzásba viszik, azoknak az immunrendszere gyengül.


Kétség nem fér hozzá, hogy a kettlebellt, a gyűrűs húzódzkodást, az ugrálást és számos egyéb technikát ötvöző edzésprogram széles körű edzettséget biztosít, a túl sok gyakorlatozás azonban olyannyira megterheli a szervezetet, hogy az már a védekezőképességnek is árthat.

Emellett maga az edzéstípus élettani hatásai közé tartozik, hogy erős metabolikus választ vált ki, és a gyulladáscsökkentő citokinek magas szintjét hozza magával, ami a szervezet természetes immunreakcióját csökkenti.


A szakemberek azt ajánlják, hogy a lelkes fitneszrajongók ezért soha ne eddzenek két egymást követő napon, hanem inkább tartsanak egy nap pihenőt két edzés között, hogy szervezetük képes legyen regenerálódni.


Forrás: Medipress - Fotó: Pixabay
2016 SZE 15 16:00:00/