Hagyja abba a dohányzást a homeopátia segítségével - 2/2
Hogyan működik a homeopátia, ha le szeretnénk szokni a dohányzásról?

A homeopátia a hasonlóság elvén alapszik.

Röviden: a betegséget, egy egészséges személynél hasonló tüneteket okozó szer sokszoros hígításával gyógyítja.

A dohányzásról való leszokás ugyanezen az elven működik, és a gyakran használt szerek az Anacardium orientale  (ANAC), a Gelsemium sempervirens (sárga jázmin), a Nux vomica (Nux vomica), a Tabacum (friss dohány növény).

Azonban Albert Claude Quemoun doktor sokkal speciálisabb kezelést kínál az izoterápia segítségével, ami a homeopátia egyik ága, amely a rendellenességet okozó anyagot használja a kezelésére.

Így a magas vagy alacsony nikotin tartalmú cigaretta, eltérő kezelést igényel. Az "izoterápia" elkezdéséhez, el kell vinni a cigarettát a gyógyszertárba, amely azt elküldi a laboratóriumba, ahol elemzik a káros anyagokat és az eredmény alapján kapja meg a páciens a neki megfelelő izoterápiát. A művelet ára pedig alacsonyabb, mint egy csomag tapaszé. Hét hengert kap CH vagy DH jelzéssel.

A CH 1/100 hígítást jelent, míg a DH 1/10 hígítást (tehát koncentráltabb). És 10 héten át kell szednie a személyre és a függőség mértékéhez szabott adagolás szerint.

 

A dohányzásról való leszokás átfogó homeopátiás kezelése

 

Emellett, Dr. Quemoun háttér-terápiát is kínál pácienseinek, amelyek felgyorsítják a szervezet méregtelenítését is. Artium lappa (bőr), Fucus vesiculosus (a vonalakért), vagy lobelia Infanta (tüdőre, a dohányos köhögése ellen), ezeknek célja, hogy segítsen, és megkönnyítsék a teljes siker elérését: a leszokást.

A nikotin egy természetes étvágycsökkentő, megnöveli az anyagcserét, és kalóriát is éget (15 kcal / belélegzett mg), ha figyelembe vesszük, hogy egy cigaretta 6 - 17 mg nikotint tartalmaz és a dohányos 1-2 mg-ot nyel le… Számolja ki, ha ön 10-30 szálat szív el naponta!

A homeopátia segítségével nem alakulnak át ezek a kalóriák további centiméterekké derék tájt. A Hypophysea segít. Hasonlóképpen, gondot okozhat a dohányzásról leszokás során, az ingerlékenység, az agresszivitás, a koncentráció hiánya vagy a székrekedés. A sok kis golyó között van olyan, amelyik mindezeken a gondokon segíteni tud.

Forrás: www.e-sante.fr - Fotó:Curran Kelleher (Flickr.com)