Hasznos, ha az anyával élő csecsemő olykor az apánál alszik
Amennyiben a szülők elváltak, és a csecsemő- vagy épp óvodáskorú gyerek az anyánál került elhelyezésre, fontos, hogy az apánál is aludjon bizonyos időközönként: így ugyanis jobb lesz a kapcsolata mindkét szülővel.
„Nem csak hogy nem árt az anya-gyerek kapcsolatnak az apánál töltött idő, de hatására a gyerek mindkét szülővel képes kiegyensúlyozott kapcsolatot ápolni” – állítja a kutatást vezető William Fabricius, az Arizona State University munkatársa.

A szakember szerint minden jel arra mutat, hogy a szülő és a gyerek közötti későbbi jó kapcsolat kulcsa, hogy a gyerek a kezdetektől rendszeresen eltöltsön egy-egy éjszakát az édesapánál a válást követően.

Mint kiderült, ha mindez már csecsemő- és óvodáskorban is adott volt, a gyerek 18-20 éves korban is jobb kapcsolatot ápolt mindkét szülőjével, és maga is kiegyensúlyozottabb volt, mint azok a társai, akik legfeljebb egy-egy délutánra találkozhattak édesapjukkal.

„A kötődés is könnyebben kialakul, a szülő és a gyerek többet megtud egymásról, ami egy bizalmas viszony alapjául szolgál” – mondja Fabricius.

A kutatás során a szakemberek 116 olyan főiskolai hallgatót vizsgáltak, akiknek a szülei 3 éves koruk előtt váltak el, ez alapján vonták le következtetéseiket.


Forrás: Medipress - Foto: Pixabay
2017 FEB 10 16:00:00/