Hölgyem, szexuális élete leáldozóban?
És ha ez a koleszterin szintje miatt van? Rossz koleszterin, rossz szex

A férfiaknál már bizonyították a koleszterin és a szexualitás kapcsolatát. És valóban, a magas koleszterinszint fontos kardiovaszkuláris kockázati tényező, és hozzájárulhatnak a merevedési zavarokhoz is.

Csak annyi, hogy a túl sok koleszterin rossz keringéshez vezet, és nem jut elég vér a pénisz barlangos testeibe.

És mi a helyzet a nőknél?

A nőknél is...

400 olyan nő adatait használták fel a tanulmányhoz, akik szexuálisan aktívak, a menopauza előtt állnak, nem szenvednek szív-és érrendszeri betegségben, de koleszterin szintjük rendellenes: túl sok a rossz koleszterin, túl alacsony a jó koleszterin vagy túl magas a triglicerid szint.

Szexuális egészségüket egy kérdőív segítségével értékelték, amely számos paramétert érintett (libidó, izgalmi állapot, orgazmus, fájdalom, kielégülés, stb.), válaszaikat összehasonlították nők másik csoportjával, akiknek normális a koleszterin szintjük.

A számok azt mutatják, hogy a rossz koleszterinnel rendelkező nők 32% szexuális élete nehézkest, közelít a szexuális diszfunkcióhoz. Ez az arány csak 9% a normális koleszterin szintű nők esetében.

Mint a férfiaknál, valószínű, hogy a rossz vérkeringés okozza a szexuális zavarokat.

A történet tanulsága, a kielégítő szexuális élethez, azt javasoljuk, hogy egészségesen étkezzen, hogy megakadályozza a koleszterinszint elbillenését. Még nem tudjuk, hogy koleszterin elleni gyógyszer javítja-e a szexualitás.


Forrás: http://www.e-sante.fr/