Budapest, 2018. január 26., péntek (MTI) - Az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el a Semmelweis Egyetem (SE) két klinikáján - tájékoztatta az intézmény pénteken az MTI-n.

    Így nem lehet a betegeket felkeresni a SE Városmajori Szív- és Érgyógyászati, valamint a Transzplantációs és Sebészeti Klinikán. 
    A járvánnyal összefüggésben eddig két megyében rendeltek el látogatási tilalmat. A rendelkezés szerint Fejér megye összes egészségügyi intézményében, míg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet csecsemő- és gyermekosztályán, a szülészet-nőgyógyászati, valamint az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon vezetik be a látogatási tilalmat.
    Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának közlése szerint a múlt héten a megbetegedési mutató átlépte a járványküszöböt, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján az országban január 15-21. között az előző hetinél 32,7 százalékkal többen, azaz 16 850 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz.
    A laboratóriumi vizsgálatok 19 influenza B és egy influenza A vírust azonosítottak.

MTI

2018 JAN 28 06:48:00/