Szombathely, 2019. április 12., péntek (MTI) - Kanyarógyanús megbetegedés miatt rendeltek el látogatási tilalmat a szombathelyi Markusovszky Kórház infektológiai osztályán - erősítette meg az MTI-nek a kórház orvosigazgatója.

Káldy Zoltán tájékoztatása szerint egy Kazahsztánban dolgozó férfit vettek fel még március 30-án a Markusovszky Kórházba, akinél a vizsgálatok kanyarót igazoltak. 
    A beteget - aki már gyógyultan távozott az egészségügyi intézményből - elkülönítve kezelték, mindenkit beoltottak, aki ellátása során érintkezésbe kerülhetett vele, ennek ellenére az egyik betegszállító belázasodott és ezért most őt ápolják.
    Hangsúlyozta: a betegszállítónál még nem sikerült igazolni a fertőzést, a lázas állapot oka esetében lehet a védőoltásra adott immunválasz is. 
    A kórház által kiadott közleményben hangsúlyozták: a legnagyobb óvatosság elvét követve, folyamatosan együttműködnek a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával, velük együtt hozzák meg a szükséges döntéseket.
    A megelőző intézkedések egyike, hogy látogatási tilalmat rendeltek el az infektológiai osztályon - tudatták a közleményben.

MTI

2019 ÁPR 17 06:45:00/