Kevesebbet veszekszenek a rendszeresen sportoló párok
Ha elegünk van már abból, hogy állandóan a kedvesünkkel veszekszünk, párterápia helyett itt az ideje annak, hogy együtt eddzünk egy kicsit: már napi 587 közösen elégedett kalória segít, hogy kiegyensúlyozottabbak legyük.
Egy jóleső, gyors tempójú séta, biciklizés, kocogás, úszás és egy jó alvás – ezek azok, amelyek segítenek, hogy kiegyensúlyozottabb párkapcsolatunk legyen. A University of Central Florida munkatársai szerint azok, akik naponta több mint 10 900 lépést tesznek meg, jóval kevesebbet veszekszenek, mint azok, akik 7 000-nél kevesebbet.

Persze sok minden dönti el azt, hogy hogyan viselkedik otthon a párunkkal. Azok, akiknek feszült a viszonyuk a munkatársukkal és a főnökükkel, jó eséllyel otthon is folytatják a harcot. Ennek oka az, hogy már túl fáradtak és nyűgösek ahhoz, hogy kontrollálják viselkedésüket – mondja a kutatást vezető Shannon Taylor professzor.

A Journal of Applied Psychology című szaklapban publikált anyag szerint az alvásmennyiség és a testmozgás alapján viszonylag pontosan bejósolható, milyen gyakran veszekszenek a párok. A kutatás során 118 főállásban is dolgozó hallgatót vizsgáltak, akik a kérdőív kitöltését követően egy héten keresztül viseltek aktivitást mérő eszközt, majd végül a velük együtt élő személy is válaszolt a kérdésekre.


Forrás: Medipress - Foto: Pixabay
2017 FEB 14 09:00:00/