Budapest, 2020. május 5., kedd (MTI) - Budapest után keddtől Debrecenben, Szegeden és Nyíregyházán is szájmaszkokat oszt a Magyar Református Szeretetszolgálat a tömegközlekedőknek - közölte a szeretetszolgálat kedden az MTI-vel.

Debrecenben 2500, Szegeden és Nyíregyházán 1500-1500 maszkot osztanak ki a segélyszervezet önkéntesei és munkatársai a lakosságnak. Ezek egyszer használatos sebészi maszkok, illetve többször használható textil maszkok - olvasható a közleményben.
    Felidézték: a szeretetszolgálat önkéntesei április végén a fővárosban, a Keleti és a Nyugati pályaudvaron és más tömegközlekedési csomópontokban osztottak maszkokat, és a tervek szerint májusban folytatják az akciót.
    A Magyar Református Szeretetszolgálat március végén kezdett textil maszkok varrásába Mentő Mackó üzemeiben, a maszkvarrásba önkéntesek is bekapcsolódtak. Az elmúlt időszakban 4000 darab többször használható, mosható maszk készült el, amelyből az Országos Mentőszolgálat, a Harsányi Önkormányzat, szociális intézmények, valamint a tömegközlekedők kaptak.
    Hozzátették: aki szeretné támogatni a Magyar Református Szeretetszolgálatot a koronavírus-járvány terjedésének lassításáért végzett munkájában, adományát az "Összefogás az újrakezdésért" krízisalapba ajánlhatja fel az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül vagy átutalhatja a 10702019-85008898-51100005-ös bankszámlaszámra. Az adakozókat kérik, hogy a közlemény rovatban tüntessék fel: "Összefogás az újrakezdésért".

MTI

2020 MÁJ 06 08:15:00/