Magyarországon minden feltétel adott az aknasérült gyerekek fogadásához
Velkey György: minden feltétel adott az aknarobbanásban megsérült gyerekek magyarországi rehabilitációjához.
A Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója elmondta: a feladathoz szükséges infrastruktúra és a speciális ismeretekkel rendelkező szakszemélyzet is adott a Bethesdában, akárcsak a "néhány ágynyi pufferkapacitás", szükség esetén pedig más intézményeket is be tudnak vonni a munkába.
Velkey György megjegyezte: elvi megállapodás született az együttműködésről, így még nem tudni, mikor és hány gyermek érkezik Magyarországra.
Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára kedden jelentette be: Magyarország bekapcsolódik az International Trust Fund (ITF) nyugat-balkáni humanitárius akciójába. Az 1998-ban, Szlovénia kezdeményezésére alapított ITF célja, hogy a válsághelyzetbe került Bosznia-Hercegovinának politikai és humanitárius segítséget nyújtson. Később a szervezet a többi balkáni ország konfliktusainak rendezésében is szerepet vállalt. Az ITF fő profilja az aknamentesítés, az aknák megsemmisítése, valamint az aknarobbanásokban megsérült emberek, különösen gyermekek ellátása - közölte az államtitkár. Kiemelte: Magyarország 1998 óta mintegy 75 ezer amerikai dollárral, valamint szakemberekkel is támogatta a szervezet munkálatait.


Forrás: MTI - Fotó: The Magic Tuba Pixie (Flickr.com)
2015 JÚL 22 22:26:47/