Március 14-én az Ökumenikus Segélyszervezet javára rendeznek hangversenyt a budapesti Zeneakadémián
Az Ökumenikus Segélyszervezet korai fejlesztő programja javára rendezett hangversenyen Balázs János zongoraművész, Kállai Ernő hegedűművész, Lakatos György hegedűművész és tanítványaik lépnek fel a Zeneakadémián.

A Trióban az egyenlőségért című esten, amelyet az elfogadás, a példamutatás és a gyökerekhez való visszatérés fontosságának jegyében hív életre a három művész, Liszt, Bartók, Ligeti, Weiner, Dohnányi, Mozart, Haydn, Schubert, Dvorák, Mendelssohn és Vivaldi művei hallhatók - közölték a szervezők az MTI-vel.

 A rendezvényen fellép a Kállai-vonósnégyes - Kállai Ernő, Szajkó Géza (hegedű), Dráfi Kálmán (brácsa) és Balázs István (cselló) -, valamint a Lakatos György növendékeiből alakult kamarazenekar is. 

A művészek célja, hogy felhívják a társadalom figyelmét az integráció és a tehetséggondozás fontosságára, emléket állítsanak a 135 éve született Bartók Bélának, a 130 éve elhunyt Liszt Ferencnek és a 10 éve elhunyt Ligeti Györgynek, de az egykor az épületben tanító Weiner Leó és Dohnányi Ernő korszakalkotó munkássága is nagy hangsúlyt kap.

A koncert szervezői és művészei a hangverseny teljes bevételét a szendrői Biztos Kezdet Gyerekház hátrányos helyzetű lakóinak korai fejlesztésére ajánlják fel az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. Az intézmény 5 évesnél fiatalabb gyermekek korai fejlesztését végzi szakemberek bevonásával, különféle programok kialakításával. Így próbálja megkönnyíteni a nehéz körülmények között élő családok életét. A gyermekek ingyenesen juthatnak tízóraihoz, fejlesztő foglalkozásokhoz, gyógytornász, pszichológus, logopédus segítségéhez. 

A hangverseny fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.


Forrás: www.mti.hu - fotó: Meredith Bell (flickr.com)
2016 FEB 28 11:03:55/