Még sosem volt ennyire okostelefonfüggő a világ
A legtöbb ember gyakran ébred fel éjszaka, s egy jelentős részük rögtön a telefonja után nyúl. A Deloitte friss kutatása szerint a britek súlyos telefonfüggőséggel küzdenek, és még soha nem volt ennyire rossz a helyzet.

Háromból egy felnőtt bevallotta, hogy éjszaka is megnézik az üzeneteiket, és függőség okozott már vitát a párjukkal. Nagyon sokan azért válnak függővé, mert állandóan attól rettegnek, hogy valamit kihagynak, ezért mindig szeretnének másokkal kapcsolatban maradni.


Főként a 25-34 év közöttiek vitatkoznak sokat azon, hogy a partnerük túl sokat „nyomogatja a telefont”, míg a 65 éven felülieknek csupán 11 százaléka találkozik ezzel a problémával.

A válaszadók tizede bevallotta, hogy rendszeresen, de legalábbis gyakran használja a telefon fülhallgatóját akkor is, amikor étteremben vannak, vagy éppen otthon étkeznek. A résztvevők harmada akkor is kézbe veszi a telefont, ha a barátaival van, vagy éppen tévét néz.


„Az okostelefonhasználat lényege az, hogy mindig képben legyünk, ki mit mond, gondol, mi történik körülöttünk és a világban, ki mit oszt meg a neten. Ezt azonban nem csak napközben követhetjük le, hanem ott a lehetőség, hogy bármikor megtegyük éjszaka is akár” – mondja a Paul Lee, a Deloitte kommunikációs szakembere.


A szakember szerint vélhetően átmeneti jelenség, hogy az emberiség egy jelentős része folyton a készülékét bújja, mivel az okostelefonok viszonylag új dolognak számítanak


Forrás: Medipress - Foto: Pixabay
2016 OKT 08 12:00:00/