Megújul a Jahn Ferenc Kórház sürgősségi betegellátó osztálya
Budapest, 2018. január 11., csütörtök (MTI) - Pénteken megkezdődik a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház sürgősségi betegellátó osztályának felújítása, az intézmény ellátási területéhez tartozó betegeket továbbra is fogadják, de az egyértelműen sürgősségi osztályos elhelyezésre szorulókat a mentők más kórházakba viszik - tájékoztatta a kórház csütörtök este az MTI-t.

    A közleményben felidézték, hogy a kormány a múlt év decemberében 125 millió forint támogatást hagyott jóvá a Jahn Ferenc Kórház sürgősségi betegellátó osztályának bővítésére, felújítására és korszerűsítésére.
    A felújítás első fázisában - pénteken 18 órától előreláthatólag február közepéig - az intézmény sürgősségi betegellátó osztálya továbbra is fogadja a kórház ellátási területéhez tartozó betegeket. 
    "A sürgős differenciáldiagnózist, valamint állapotstabilizálást igénylő, egyértelműen sürgősségi osztályos elhelyezésre szoruló betegeket" az Országos Mentőszolgálat a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába, a Semmelweis Egyetemre, az Uzsoki utcai Kórházba vagy a Szent Imre Kórházba viszi - írták a közleményben.
    A kórház ismertetése szerint a támogatásból bővítik a sürgősségi betegellátó osztály alapterületét, belső átalakítással növelik a betegellátást szolgáló helyiségek számát, megújítják és komfortosabbá teszik a beteg- és hozzátartozói várót, és klimatizálnak egyes helyiségeket.

MTI

2018 JAN 18 06:12:00/