Megvan a matematikája annak, hogy milyenek a tökéletes ajkak
Már a tudomány is elkezdett foglalkozni azzal a kérdéssel, hogy vajon milyenek a tökéletes ajkak. Úgy tűnik, az ajakméretet 50 százalékkal szükséges növelni ahhoz, hogy az ideális méretet elérjük – saját szemünkben.
Plasztikai sebészek egy csoportja szerkesztett digitális képeket mutatott meg az önkénteseknek. A képek minden lehetséges ajakarányt bemutatták. Megnézték, mi történik akkor, ha a kísérlet alanyainak olyan képeket mutatnak, ahol egy arcon az ajak méretét 50, 100, 150 és 200 százalékkal növelik, illetve csökkentik. Kiderült, hogy ez alapján az 50 százalékkal megnövelt ajakméret az, amely a leginkább vonzónak számít.

„Azt gondoljuk, az volna az ideális, ha megőriznénk az eredeti méretarányokat, illetve 1:2-höz változás történne csupán. Így elkerülhetők volnának a hollywoodi celebekre olyannyira jellemző túltöltött felsőajkak” – fogalmaz a kutatást vezető Dr. Brian Wong, a Kaliforniai Egyetem munkatársa.

Érdekesség, hogy a felmérés során kizárólag fehér bőrű nők képeivel végeztek teszteket a kutatók, így nem tudjuk, milyen eredményeket kapánk más rasszok tagjainak vizsgálata esetén. Akárhogy is, az amerikai plasztikai sebészek pácienseinek mintegy 70 százaléka kaukázusi nő.

A legnépszerűbb celebajkak Kim Kardashianhoz és Kylie Jennerhöz tartoznak – ehhez hasonlókat kérnek mostanában a páciensek.


Forrás: Medipress - Foto: Pixabay
2017 FEB 24 12:00:00/