Műszerfejlesztés volt a gyöngyösi kórházban
Befejeződött a közel 880 millió forintos műszerfejlesztés a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban, csütörtökön tartották az ünnepélyes projektzárót a városban. 
Mészáros János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkára felidézte: a 2007-2013 közötti európai uniós fejlesztési ciklusban több mint 500 milliárd forintnyi, struktúraváltó, szakmapolitikai célokat szolgáló beruházás zajlott az egészségügyben. Ebbe a sorba illeszkedik a gyöngyösi fejlesztés is. Ezt az eszközrendszert azonban csak a mögötte álló teremtő erő, szakmai tudás tudja élettel, gyógyító energiával feltölteni - tette hozzá.
Weisz Péter, a kórház főigazgatója arról beszélt, hogy a Bugát Pál Kórház ma már a régió egyik meghatározó kórháza, ám remélik, a fejlődés jövőre is folytatódik.
Hiesz György, Gyöngyös szocialista polgármestere kiemelte: a város jó infrastruktúrával és intézményi hálózattal rendelkezik, "a fiatalok, értelmiségiek, dolgozni akaró szakmunkások idevonzásához" ugyanakkor megfelelő egészségügyi háttérre is szükség van.
Tatár László gyöngyösi alpolgármester Horváth Lászlónak, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének üzenetét tolmácsolva felidézte: az elmúlt időszakban összesen 3,2 milliárd forint értékben zajlottak fejlesztések a 100 ezer, egyes területeken 140 ezer ember ellátásáért felelős kórházban.
"Joggal mondhatjuk, hogy a fennállásának 177. évfordulóját ünneplő intézmény a teljes megújulás időszakát éli" - tette hozzá.


Forrás: MTI - Fotó: liz west (Flickr.com)
2015 DEC 18 10:11:07/