Ne spóroljunk a zöldségekkel, csak mert tél van
Amikor nem jutunk könnyen friss, gusztusos zöldségekhez és gyümölcsökhöz a téli szürkeségben, hajlamosak vagyunk elhanyagolni a helyes táplálkozást.
A Cleveland Clinic munkatársai egy listát állítottak össze azokról az ételcsoportokról, amelyeket mindenképpen érdemes ilyenkor is rendszeresen fogyasztani.

A zabpehely segítségével szervezetünkbe vihetjük azokat a tápanyagokat, amelyekre szükségünk van. Cinkben gazdag, ami erősíti az immunrendszert, bőségesen található benne rost, ami az emésztés mellett szívünk egészsége szempontjából sem elhanyagolandó.

A leves szintén egy fontos téli alternatíva. A legtökéletesebb verzió a csirkés alapú zöldségleves, sok répával, brokkolival. Ügyeljünk arra, hogy ne sózzuk túl a levest.

Amire talán nem gondolunk azonnal, adja magát: sushi. A tonhallal és lazaccal feldobott sushi-tekercsek fantasztikus D vitamin-forrásként funkcionálnak. Az extra D vitaminra azért van szükség, mert télen ritkán süt ki a nap.

Végül pedig a brokkoli és a karfiol nyersen, párolva és sütve egyaránt a barátunk, rendkívüli módon erősíti az immunrendszert azokban az időkben, amikor az influenza és a nátha futótűzként terjed.


Forrás: Medipress - Foto: Pixabay
2017 FEB 25 12:15:00/