Ne vásároljon éhesen...
... ha nem szeretne a kelleténél többet költeni. 
Előfordult már Önnel, hogy amikor éhesen ment bevásárolni, végül jóval több dolgot vett és többet fizetett, mint eredetileg szeretett volna? Egy amerikai kutatócsoport utánajárt a jelenségnek és meglepő következtetésre jutott: az éhség nem csak arra ösztönöz, hogy több élelmet vegyünk, a biológiai szükségletből eredő sürgető érzés átcsordul, és arra vezet, hogy általában mindenből többet akarjunk. 

A kutatók tesztalanyokkal, többféleképpen kísérleteztek: az első csoport memóriakártyázott, közülük azok, akik éhesek voltak, pontosabban emlékeztek az evéssel, ételekkel kapcsolatok szavakra, illetve az akaratot, vágyat, szükséget jelölő szavakra is. 

A második, éhes csoportnak evés előtt és után is nyilatkoznia kellett arról, mennyire vágynak bizonyos ételekre és dolgokra - az alanyok étkezés előtt jóval nagyobb érdeklődést mutattak az egyéb tárgyak iránt is, mint evés után. 

A harmadik csoportot arról kérdezték a kutatók, tetszik-e nekik egy apró ajándéktárgy, és ha igen, hány darabot kérnek belőle. A kísérlet eredménye szerint az éhség nem befolyásolta, hogy a résztvevőknek tetszett-e az adott tárgy vagy sem, de akiknek tetszett és éhesek is voltak, jóval többet kértek, mint azok, akiket nem kínzott az éhség. 

A kísérletek alátámasztották a kutatók feltételezését, ezért ha éhes, kétszer is gondolja meg, elindul-e vásárolni vagy előbb eszik valamit!


Forrás: http://health.usnews.com/
2015 MÁR 30 00:36:06/