Négy immunerősítő tipp az őszi nátha ellen
Ahogy egyre hűvösebbé válik az idő, lassan beköszönt az őszi-téli náthás, infuenzás időszak, de az alábbi tippek segíthetnek a köhögés, tüszögés, orrfújás távoltartásában!  
1. Legalább egy kis mozgás: nem kell túl sok, de valamennyi testmozgás mindenképpen hasznos, az immunrendszert ugyanis erősíti a rendszeres edzés. Ne akarjon azonban azonnal maratonokat futni: a hirtelen túlzásba vitt edzés olyan terhelést jelent a szervezetnek, amely jóval többet árt, mint használ!

2. Nevetés, pozitív gondolkodás, és a stressz kivédése: sokkal könnyebb persze mondani, hogy legyünk pozitívak kiegyensúlyozottak és ne stresszeljünk, mint valóban így élni a mindennapokat, számos kutatás támasztotta viszont alá, hogy a nevetés, a megfelelő mennyiségű alvás, a pozitív gondolkodás és a stressz elkerülése mind immunerősítők. Egy jó film, egy jó baráti beszélgetés, vagy egy jó vicc kezdetnek tökéletes!

3. Antioxidánsok bevitele: az antioxidánsok gyulladáscsökkentő hatásúak és erősítik az immunrendszert. Élénk színű gyümölcsök és zöldségek vagy zöld tea fogyasztásával kellő mennyiséget jutatthat a szervezetébe belőlük!

4. Kézmosás: magától értetődő, ezért valószínűleg senkit sem lep meg az utolsó tipp, vagyis a gyakori kézmosás. A baktériumok és vírusok mindenhol ott vannak, ezért úgy védekezhet ellenük a legjobban, ha ügyel a folyamatos kézfertőtlenítésre, kezünkkel ugyanis átlagosan percenként többször is az arcunkhoz érünk, így pillanatok alatt megfertőzzük saját magunkat. 


Forrás: alive.com
2014 OKT 03 01:23:08/