Nyári bőrproblémák és megoldások gyerekeknél
A csecsemők és a gyerekek különösen érzékenyek a forró időjárásra, de segítünk és megmutatjuk, hogy a meleg nyári hónapokban mire kell szülőként odafigyelnie! 
Kiütések
A meleg hatására gyakran és könnyen alakulnak ki kiütések a gyerekek bőrén - elsősorban a csecsemőknél -, amelyek vörös, érzékeny dudorokként jelennek meg, az izzadás következtében ugyanis a bőr pórusai eltömödnek. Annak érdekében, hogy megelőzhessük őket, érdemes laza, könnyen szellőző ruhákat adni a gyerekre, amelyeket az izzadsággal nem tapadnak a bőrre. Ha már megjelentek a kiütések, gyors hűtésre van szükség az érintett bőrfelületen, amire a legalkalmasabb egy nedves törölköző. A különböző krémeket ilyenkor érdemes mellőzni, mivel azok csak még jobban eltömíthetik a pórusokat. 

Csípések 
A meleg időjárás hatására a rovarok is élénkebbé válnak, a csípések pedig nagyon kellemetlenek lehetnek, különösen a kisebb gyerekeknek. Több dolgot is tehet, hogy ennek elejét vegye: ne itassa a gyereket édes, cukros italokkal, ezek ugyanis vonzzák a méheket, darazsakat; mindig gondoskodjon arról, hogy a gyerek viseljen cipőt és a bőrét takaró, laza ruhákat, ha a szabadban van; vásároljon természetes alapanyagokból készült, gyerekbarát rovarriasztót. Ha megtörtént a baj, a csípés helyét gyengéden mossa le vízzel és szappannal, kenje be erre való krémmel, ha pedig ilyen nincs kéznél, helyezzen rá borogatást. Ügyeljen arra, hogy ne dörzsölje vagy masszírozza a gyerek bőrét, ezzel ugyanis csak a méreg szééterjedését segíti elő. 

Leégés
A hat hónapos vagy annál idősebb gyerekeknél minden esetben figyelni kell a megfelelő védelemre, naptejek és egyéb fényvédő kozmetikumok használatára. Hat hónaposnál kisebb gyerekek esetén viszont ezek a készítmények még kerülendők, hiszen a csecsemők nagyon érzékenyek lehetnek klönböző vegyi anyagokra! Pici babáknál ezért alapvetően kerülendő a nappal való érintkezés! 


Forrás: http://www.skincare-news.com/