Ötmillió forintos támogatás erdélyi egészségügyi szűrővizsgálatra
Budapest, 2017. május 11., csütörtök (MTI) - Ötmillió forint értékű Béres-terméket adományozott csütörtökön a Béres Gyógyszergyár az erdélyi Kovászna megyében június 12. és 18. között zajló egészségügyi szűrővizsgálatok támogatására.

Harmadik alkalommal szerveznek egészségügyi szűrést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, valamint a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet szervezésében az erdélyi Kovászna megyében - közölte a Béres Gyógyszertár csütörtökön az MTI-vel. 
    A júniusban zajló vizsgálatokat - melyek szív- és érrendszeri rizikószűrésére, kardiológiai, neurológiai, szemészeti, bőrgyógyászati, gyermekgyógyászati vizsgálatokra, csontsűrűség-mérésre, gerincferdülés- és lúdtalpszűrésére, valamint szájüregi rákszűrésre terjednek ki - a kórház öt orvosa és tizenkét szakasszisztens munkatársa önkéntesen végzi. 
    Az adományt Bischof Zsolt, a Béres Gyógyszergyár szolnoki székhelyű gyárának igazgatója adta át csütörtökön Lippai Norbertnek, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet megbízott orvos-igazgatójának.
    A közlemény idézi Bischof Zsolt gyárigazgatót, aki elmondta: vállalatuk rendszeres támogatója a városnak, és nagyon örülnek annak, hogy e kezdeményezés keretében "nagyon fontos adományt: egészséget" vihetnek Erdély "segítségre szoruló magyarjainak".
    Lippai Norbert, a Hetényi Géza Kórház megbízott orvos-igazgatója úgy fogalmazott: "Elkötelezett gyógyítókként a legfontosabb számunkra, hogy a gyógyításában, az egészség megőrzésben segítségére tudjunk lenni az embereknek. Tapasztalataink alapján tudjuk, hogy az ilyen szeretetből fakadó, önkéntes munkára hatalmas szükség van a határon túli területeken".

Forrás: MTI.hu

2017 MÁJ 14 12:31:00/