Smoothie-val győzte le Chron-betegségét egy angol anya
Az Angliában élő Kate Eaton éveken át szenvedett Chron betegségétől, ám állítása szerint napi egy házi készítésű smoothie-val sikerült helyre állítani az állapotát, így ma már ismét tünetmentes.

Az egygyermekes édesanyánál tizenkét évvel ezelőtt diagnosztizálták a gyulladásos bélbetegséget, ami folyamatos hasmenéssel, hasi fájdalommal, fáradtsággal és véres széklettel járt együtt. A betegeknél általában egymást váltogatja a nyugalmi időszak, amikor viszonylag kevés tünet jelentkezik és a fellángolás időszaka, amikor a tünetetek rendkívüli módon felerősödnek.


A betegséget gyógyszerrel kezelik, ám Kate állítja, hogy esetében a gyógyszereknél jóval hatásosabb volt az az étrend, amit ő maga állított össze, és ennek köszönheti, hogy 2010 óta nem jelentkeztek nála a tünetek.


A nő a napját egy pohár smoothie-val kezdi, amibe spenótot, répát és egy speciális összetevőt kever. Utóbbit táplálkozástudományi szakértők segítségével ő maga alkotta. Az étrendjéből teljesen elhagyta a koffeint, a finomított cukrot és a fehér kenyeret, viszont minden nap megiszik két liter hideg citromos teát, és ma már döbbenten emlékezik vissza arra, hogy amikor a betegséget diagnosztizálták nála, az orvosa azt mondta, nincs szüksége életmódváltásra. Kate ma már maga is táplálkozási szakértőként és életmód tanácsadóként dolgozik, és másokat is arra bátorít, hogy gyógyszerszedés helyett inkább a táplálkozásukon változtassanak.


Ezzel együtt a szakemberek véleménye az, hogy a Chron betegségre és a Colitis hátterében nem egy bizonyos étel áll, és teljesen egyénfüggő, hogy kinél mi erősíti fel a tüneteket. A gyulladásos bélbetegségekre egyelőre nincs gyógymód, de a tudósok nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy ez megváltozzon.


 
Forrás: Medipress - Fotó: Pixabay
2016 MÁJ 10 09:00:00/