Szakorvos: egy a millióhoz az esélye, hogy valaki trópusi országban trópusi betegségben haljon meg
Budapest, 2018. január 25., csütörtök (MTI) - Szlávik János infektológus szerint egy az egymillióhoz az esélye annak, hogy valaki egy trópusi országban trópusi betegségben meghaljon.

    Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Immunológiai Ambulanciájának főorvosa az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában annak a férfinek az esetével kapcsolatban, aki Thaiföldön vélhetően egy hal elfogyasztásától meghalt, azt mondta, gyaníthatóan ételmérgezésről lehet szó, de valami más is lehetett a fiatal férfi szervezetében, és máshogy reagált az anyagokra.
    Elmondása szerint minden második utazónál jelentkezik pár napig tartó hányás, hasmenés, vagy láz, de ezeket gyógyszerekkel, a kiszáradást infúzióval kezelik, de annak minimális az esélye, hogy valaki meghaljon emiatt. Szerinte a férfi nem kapott időben orvosi segítséget.
    Szlávik János azt tanácsolta, hogy az utazók olyan ételeket egyenek, amelyek jól meg vannak sütve, vagy főzve, palackozott italt igyanak, ne kérjenek jégkockát az italba és meghámozható gyümölcsöket egyenek.

MTI

2018 FEB 01 10:57:43/