Szép bőr 60 éves kor után is
Az évek során a bőr elveszíti feszességét, tömörségét és fényességét. Az első érintett az arc, a mellkas és a kezek, amelyek jobban ki vannak téve külső hatásnak. Aztán eljön az az idő, amikor a tükörben az öregedés jelei már az egész testen láthatóak. Jó hír: szépségszalonban, vagy a fürdőszobában, vannak hatásos bőrfiatalító trükkök.

Napi szinten

A menopauza, az ösztrogén szint csökkenése felgyorsítja a bőr öregedését. Bőre szárazabb lett, ezért naponta hidratálnia kell. Egyre több kozmetikai márka kínál bőrfiatalító testápolót: bőrfeszesítőt tápanyagban gazdagot, hialuronsavval, E-vitaminnal, shea vajjal ...

A természetesebb növényi olajok sem kevésbé hatásosak a megereszkedett bőrrel szemben. Mindegyik A és E vitaminban, antioxidánsokban gazdag, de a növényi olajok közül különösen a rózsa alkalmas az érett bőr igényeihez. Hatékonyságának maximalizálása érdekében, adjunk hozzá 10 csepp szantálfa illóolajat 100 ml rózsaolajhoz.

Egyszer egy héten

Annak érdekében, hogy bőre visszanyerje fényességét, és megkönnyítse a bőrfiatalító krémek összetevőinek felszívódását hetente egyszer, mielőtt lezuhanyozna, szárazon bőrradírozzon. Egy luffa vagy szizál mosdókesztyűvel ugyanaz a hatás elérhető, miközben serkenti a vérkeringést.  Azonban a mosdókesztyűt nedves bőrön használja, körkörös mozdulatokkal dörzsölje át egész testét.

Havonta egyszer

A bőr 4-6 hetente megújul. Ez a tökéletes ütem arra, hogy havonta egy szépségszalonban a bőrfeszességét erősítse. Program: gőzfürdő, bőrradír és ásványi anyagokban gazdag iszappakolás.

Megjegyzés: hagyja abba a dohányzást, védje magát a naptól, mozogjon rendszeresen és anti-oxidánsokban gazdag étrendet kövessen, ezzel az életmódváltással szintén lassíthatja a bőr öregedését.

Forrás: destinationsante.com