Szeged, 2018. március 29., csütörtök (MTI) - A betegellátást hatékonyabbá tevő telemedicina-rendszert fejleszt a Tigra Kft. a Szegedi Tudományegyetemmel (SZTE) és más partnerekkel együtt, 1,8 milliárd forintos, vissza nem térítendő uniós támogatással - tájékoztatta az SZE közkapcsolati igazgatósága csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a projekt célja a legjobb nemzetközi gyakorlatok és szabványok adaptálásával a hazai telemedicina-rendszer működési modelljének kialakítása. A szakemberek által kidolgozandó technológiai megoldások, finanszírozási módok, jogszabályi változtatások eredményeképpen az egészségügyi ellátás folyamatába szervesen illeszkedő telemedicina mint ellátási forma csökkenti a felesleges orvos-beteg találkozások számát, elkerülhetővé teszi a páciensek utazását.
    A program részeként a kórházak, szakrendelők, háziorvosok informatikai rendszeréhez kapcsolódó szolgáltatóközpontot, valamint távkonzíliumra lehetőséget adó platformot hoznak létre. A rendszer alkalmas lesz az Állami Egészségügyi Ellátó Központ jövőbeni telemedicina-szolgáltatásainak támogatására is.
    A projekt célja a szakmai, technológiai rendszerek integrációja és a megszerzett tapasztalatok, eredmények bevezetése az egyetemi képzésbe.
    A Tigra Kft. vezetésével létrejött - az SZTE, az Óbudai Egyetem, a Di-Care Zrt. és az iCollWare Kft. alkotta - konzorcium 73,99 százalékos mértékű, 1,839 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyert a projekt megvalósítására.

MTI

2018 ÁPR 05 06:05:00/