Teljessé váltak a Pfizer fertőző agyhártyagyulladás elleni készítményei
 Megkapta az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) forgalomba hozatali engedélyét a fertőző agyhártyagyulladás egyik leggyakoribb, a meningococcus B elleni védőoltásra a Pfizer - közölte a vállalat kedden közleményben az MTI-vel.

 A tájékoztatás szerint az EMA május 24-én engedélyezte a meningococcus B okozta megbetegedés ellen védelmet nyújtó készítmény forgalomba hozatalát, amellyel teljessé vált a Pfizer által forgalmazott, az agyhártyagyulladás megelőzésére szolgáló termékeinek köre. 
    A következő lépés az lesz, hogy a magyarországi patikákban is elérhetővé tegyék a vakcinát.
    A közlemény idézi Zsigmond Krisztinát, a Pfizer magyarországi vakcinaüzletágának igazgatóját, aki szerint az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett a magyarországi érdeklődés az agyhártyagyulladás elleni védőoltások iránt, amelyek egy ritka, gyors lefolyású és gyakran halálos kimenetelű megbetegedés elkerülésében nyújtanak hatékony védelmet.
    A szakember úgy véli, azzal, hogy a két év alatti gyermekek számára ingyenes lett a meningococcus C megbetegedés elleni védőoltás, ez fontos lépés volt a védettség kiterjesztésében. Jelezték, a Pfizer eddig is folyamatos ellátást biztosított mindkét forgalomban lévő, meningococcus elleni oltóanyagából.

Forrás MTI.hu

 
   
   

2017 JÚN 15 12:32:00/